Ingliz Adabiyotida Yo‘Qotilgan Ota Obrazlari (“Hamlet” Va “Frankenshteyn” Asarlari Tahlilida) (American Journal of Language, Literacy and Learning in STEM Education (2993-2769), 2025)
Jahon adabiyotida Ota obrazining qiyosiy tahlili nafaqat turli bahs-munozaralarni keltirib chiqardi, balki kontekstdagi turli qirralarini ham ochib berdi. Har qanday matndagi ota obrazini tahlil qilganda uning ichki kechinmalari iqtisodiy, ijtimoiy va madaniy mavqeiga qarab bir-biridan tubdan farq qilishi ayon bo‘ladi. Ushbu maqola otaning yo'qligi mavzusini va uning ingliz adabiyotidagi qahramonlar va hikoyalarga chuqur ta'sirini o'rganadi. U Shekspirning "Gamlet" va Meri Shellining "Frankenshteyn" kabi turli xil adabiy asarlarni ko'rib chiqadi va otalarning yo'qligi qahramonlarning shaxsiyati va taqdirini qanday shakllantirishini ta'kidlaydi. Maqola klassik matnlarni o'rganadi, mualliflar ota figuralarini - jismoniy yo'qlik, hissiy ajralish yoki o'lim orqali qanday tasvirlashlari va buning natijasida ularning qahramonlari uchun psixologik ta'sirlar muhokama qilinadi.