(untitled) (American Journal of Pediatric Medicine and Health Sciences (2993-2149), 2023)
Ushbu maqolada qandli diabet 2 tur (QD 2 tur) bilan og’rigan, diabetik polineyropatiyaning (DPN) og’riqli shakli bilan asoratlangan bemorlarning uyqu sifati o’rganildi. Surunkali og’rig’i bo’lgan bemorlarni 50-80% ida uyqu buzilishlari uchraydi, uyqu buzilishi og’irligi esa og’riqning kuchiga bog’liq. Uyqu buzilishi va neyropatik og’riq o’zaro bog’liq va ular bir vaqtda davolanishi kerak. Uyquni yaxshilash maqsadida uyquga ta’sir ko’rsatuvchi omillardan biri - DPN og’riqli shaklini davolash bemorlarni uyqu sifatini va shu bilan bir qatorda ularaning hayot sifatini yaxshilashga olib keladi.