(untitled) (American Journal of Public Diplomacy and International Studies (2993-2157), 2023)
Grid tahlil statistikiy analitika, axborotli texnologiyalar va ma’lumotlar o’lchashning muhim bir qismini tashkil etadi. Bu, ma’lumotlar to’plamini bo’shliklar va qatorlar (ustunlar) yordamida qanday tartiblanganligini, tarqatuvchilik, ko’rsatkichlar, yo’riqnoma hisoblashlarini va boshqalar kabi tahlil usullarini o’z ichiga oladi. Grid tahlili, ma’lumotlarni ko’proq tushunish, kuzatib borish, niqobga solish va boshqa ko’nikmalar olishga imkon beradi. Loyihalash, muhim vaqt, moliya resurslari va kuchli loyihalar uchun juda muhimdir. Bu, loyihalarni amalga oshirish uchun bo’limlar va o’zaro aloqalarini belgilash, har bir vazifani vaqt bilan bog’lash, o’tkazilishi kerak bo’lgan ishlar va mijozlarga taqdim etilishi kerak bo’lgan xizmatlar haqida qaror qilish, ish haqida muvaffaqiyatli xabar berish va loyihaning barcha etaplarini tartibga solishga yordam beradi. Loyihalash, proyektlarni tashkil qilish va boshqarishda ta’sirchan usul bo’lib xizmat qiladi.