STYLIZATION OF FOLKLORE GENRES IN WRITTEN LITERATURE (FOR EXAMPLE, LEGENDS AND STORIES, TALES) (Information Horizons: American Journal of Library and Information Science Innovation (2993-2777), 2023)
Annotatsiya-ushbu maqolada folkor janrining xalq hayoti, tarixi, taqdiri badiiy aks etadi. O‘zbek folklorining so‘z san’atiga asoslangan janrlar tizimi doston, ertak, qissa, rivoyat, naqi, afsona, mif, lof, latifa, marosim folklori, bolaiar folklori, og‘zaki drama, maqol va hikmatli so'zlar, afsun, avrash, olqish va qarg‘ishlardan iboratdir.