(untitled) (American Journal of Engineering , Mechanics and Architecture (2993-2637), 2023)
Maqolada grafik darsturlar orqali ta’lim tizimida xususan texnika Oliy ta’lim muassalarida muhandislik fanlarida grafik dasturlar roli ular orqali bugungi kun talabi bo’lgan Build Art texnologiylar bilan bog’liq masalalar o’z yechimini oson va qulay erishilganligini ko’rishimiz mumkun bo‘ladi. Predmetlarning fazoviy xossalarini va vazifalarini tahlil qilish ko‘nikma, malakalari talabalarni grafik tayyorgarligining muhim tarkibiy qismidir. Grafik ta’lim sohasida talabalarning fazoviy tasavvurini rivojlantirish, fazoviy obrazlarni hayolan tahlil qilish, talabalarning aqliy va bilish faoliyatini faollashtirish, fazoviy tafakkurini, tasavurini rivojlantirish, fazoviy hodisalarni, shakllarni hayolan kuzatish, qabul qilish hamda barcha garfik bilim va malakalarni o‘zlashtirish, xotirada saqlab qolish kabi ijodiy fazilatlarni tarkib topdirishga salmoqli ulush qo‘shib kelmoqda.